Skinners Webshop

jakthund-off-season

Hur håller jag min jakthund frisk och glad off-season?


Skriven av: Dr Jacqueline Boyd (MSc, PhD)
Djurdietist, Skinner’s Pet Foods

Hur fodrar man sin jakthund under lågsäsong, när energibehovet minskar?Field & Trial Maintenance är ett foder speciellt framtaget för hundar under lägsäsong. Många hundägare fodrar sina hundar med det av följande anledning:


1. Field & Trial Maintenance har låg mängd protein.
När din hund jobbar hårt under jaktsäsongen är mängden protein oerhört viktigt, men när säsongen är över och energikraven reduceras, finns det inte längre något skäl till att upprätthålla den höga tillförseln av protein. "Maintenance" lägre nivåer av protein är därför bättre lämpat för dessa hundar vid lågsäsong.

2.Det motverkar oönskad viktuppgång som lätt uppstår vid minskad aktivitetsnivå.
Om din hund motionerar mindre än vad den brukar göra, är risken stor att den ökar i vikt. Detta kan motverkas med "Maintenance" då detta inte är ett energirikt foder. Tack vare val av rätt foder, kan du hjälpa din hund med att hålla sin matchvikt
  3.Maintenance innehåller lokalt      odlade ingredienser.
Vi är stolta över att Maintenance alla ingredienser kommer från lokala bönder i anslutning till vår fabrik. Det innebär en mindre påverkan på miljön, då råvarorna inte behöver transporteras så långt till oss. Det betyder också att alla råvarorna är fräscha och att vi har full kontroll på var de kommer ifrån och hur de behandlas.
  4. Trots att fodret har lägre     protein och energi, så innehåller det alla viktigaste näringsämnena din hund behöver.
När du vill reducera mängden protein och energi som din hund får i sig så vill du ändå ha en glad och hälsosam hund som är in-shape och redo för kommande säsongs äventyr. Maintenance tillhandahåller den rätta mängden näringsämnen för att bibehålla starka och friska muskler, tänder och ben.

Utöver dessa fördelar har Maintenance många fler, varför vi rekommenderar det starkt till många hundar. Det innehåller tex. lättsmält kyckling och essentiella oljor vilka bibehåller pälsens lyster och hudens naturliga tillstånd. Fodret är även lämpligt för hundar som kräver en diet med lägre mängd puriner med en nivå av 40mg/100mg. Foderkulorna är ovalformade och passar både som måltidsfoder och godis.
Därför anser vi att Maintenance är ett riktigt bra val för arbetande hundar under lågsäsong och för alla hundar som inte kräver hög fysisk aktivitet,